هشدار درباره افزایش احتمال صاعقه زدگی در اردیبهشت-راهبرد معاصر
تریاک در کدام مناطق کشور گران‌تر است؟ ورود سامانه جدید پربارش به ایران | سرمای شدید و بارش در این مناطق جریمه‌های رانندگی دوبرابر شده بخشیده نمی‌شود کلاهبرداری میلیاردی با ترفند ارسال پیامک جعلی در چناران اسامی محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز از سوی سازمان غذا و دارو اعلام شد گرد و خاک میهمان ناخوانده تهرانی‌ها می‌شود | هشدار زرد هواشناسی باند سرقت از مغازه‌های آهن و ضایعات فروشی در تهران متلاشی شد وزیر بهداشت: دستیاری پزشکی شغل می‌شود تصاویر | ارسال محموله دارویی هلال احمر ایران به لبنان آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور ۳ متهم فروش مواد مخدر در فضای مجازی به دام افتادند برف پاییزی این مناطق کشور را دربر می‌گیرد | سردی شدید هوا در برخی نقاط سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران افزایش یافت آغاز ثبت‌نام تاکسی‌های «جی ۴» در کشور | اعلام قیمت و نرخ تسهیلات خودرو به متقاضیان اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان فوق‌العاده رتبه‌بندی برای ۱۸۰ هزار معلم بازنشسته

هشدار درباره افزایش احتمال صاعقه زدگی در اردیبهشت

معاون آموزشی سازمان اورژانس کشور نسبت به افزایش احتمال صاعقه زدگی در اردیبهشت ماه هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۳ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 02
کد خبر: ۱۸۲۲۱۰

به گزارش راهبرد معاصر حسن نوری ساری ضمن اعلام خبر صاعقه زدگی ۱۳ تن از هموطنان از ابتدای سال جاری تا کنون، گفت بر اساس آمار‌های ثبت شده همه ساله در اردیبهشت ماه شاهد بالا رفتن موارد آسیب دیدگی به دلیل برخورد صاعقه هستیم.

وی افزود صاعقه یک پدیده طبیعی است که در ارتفاعات، مناطق کوهستانی و در فصول پرباران سال مثل بهار و پاییز بیشتر رخ می‌دهد، اما به دلیل سرمای هوا در پاییز کمتر شاهد حضور مردم دراین مناطق هستیم.

در حالی که در فصل بهار، هوای مفرح و زیبایی‌های طبیعت جمع کثیری از هموطنان را به دامان طبیعت می‌کشاند. ضمن اینکه کوچ هموطنان عشایر به مناطق مرتفع نیز نقش مهمی در افزایش آمار صاعقه زدگی دراردیبهشت ماه دارد.

نوری در توضیح آثار مرگبار قرار گرفتن در معرض صاعقه با یادآوری اینکه ولتاژ برق خانگی ۲۲۰ ولت است اضافه کرد صاعقه یک جرقه الکتریکی با چند صد میلیون ولتاژ است که حرارتی نزدیک به ۲۷۰۰۰ درجه سانتیگراد تولید می‌کند و بدیهی است که برخورد با چنین جریان عظیمی از انرژِی چه خطراتی را برای موجودات زنده به همراه خواهد داشت.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان اورژانس کشور مرگ ناگهانی، اختلال در عملکرد ارگان‌های حساس بدن از جمله مغز، قلب، کلیه ها، فلج گسترده عضلانی و سوختگی‌های شدید را از عوارض صاعقه زدگی برشمرد.

وی همچنین با اشاره به اقبال عمومی هموطنان به ویژه جوانان به طبیعتگردی از این عزیزان تقاضا کرد در صورت مواجهه با آب و هوای ابری و بارانی از حضور در دشت‌های باز و مناطق مرتفع کوهستانی پرهیز نمایند.

نوری یادآور شد قرار گرفتن در زیر درختان، خطر برخورد با صاعقه را افزایش می‌دهد و در چنین شرایطی ماندن در مکان‌های سرپوشیده، حتی درون کمپ یا اتومبیل، موجب کاهش احتمال صاعقه زدگی خواهد شد. همچنین نباید فراموش کرد در این مواقع آنتن خودرو را از ماشین جدا کنیم.

این پزشک متخصص فوریت‌های پزشکی در پایان به هموطنان توصیه کرد در صورت مواجهه با مصدوم صاعقه زده، فورا با شماره ۱۱۵ تماس بگیرند تا علاوه بر درخواست اعزام آمبولانس، با مشاوره تلفنی و از طریق راهنمایی پرستاران واحد ارتباطات اورژانس برای امدادرسانی سریع و احیای مصدوم اقدام نمایند./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار